top of page
  • Skribentens bildAdmin

SÅHÄR FÖRBÄTTRADE TOBIAS SINA MARKLYFT MED 26% PÅ 7 VECKOR.


Jag har nu coachat färdigt min första online klient. Hans mål var att bygga upp sin styrka innan sommaren för att sedan börja träna mer kondition och uthållighet för att till nästa år ta sig an en svenska klassiker. I 7 veckor har han följt ett träningsschema för gymmet 3 gr/veckan. Vi har satsat mycket på dem stora övningarna knäböj, marklyft och bänkpress och assisterat med bland annat pull-ups, dips och magträning.

Hur gick det då?

Det gick hur bra som helst! Klienten gav järnet och fick bättre resultat än vi båda hoppats på.

Knäböj

I knäböjen gick han från att ha kört 5 x 5 på 80 kg till 5 x 3 på 105 kg. Inte nog med att vi spräckte 100 kg gränsen och i princip (undantag för en förkylningsvecka) haft linjär progression av vikterna med 5 kg / veckan så har det estimerade 1RM ökat från 90 kg till 111 kg. Detta innebär en ökning på 23%. Nedan kan ni se hur vi justerat vikt och reps under dem 7 veckorna för att kunna fortsätta progressera vikten.

Bänkpress

I bänkpressen gick han från att ha kört 5 x 5 på 65-60 kg till 5 x 3 på 75 kg. Vi ökade vikterna med 5 kg / veckan dem första 5 veckorna och det estimerade 1RM ökade från 73 kg till 84 kg och gav en ökning på 15%. Nedan kan ni se hur vi justerat vikt och reps under dem 7 veckorna.

Marklyft

I marklyft lyckades vi också med linjär progression och en höjning med 5 kg / vecka. Här gick vi från 5 x 5 på 90 kg till 5 x 3 på 120 kg. Det estimerade 1RM ökade från 101 kg till 127 kg viltet innebär en ökning på 26%. Nedan kan ni se hur vi justerat vikt och reps under dem 7 veckorna för att kunna fortsätta progressera vikten.

För att räkna ut 1RM använde jag mig av den här sidan. Vi är båda två supernöjda med denna styrkeperioden och fortsätter resan mot en svensk klassiker!


35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page